De deelnemende bedrijven in 2017

M.C. Stolker export (Rijneveld 62)

Boskoop wordt van oudsher de Kraamkamer van de boomkwekerij genoemd en dat is bij Stolker ook echt te zien. De  ooievaar bij de ingang geeft al aan dat hier de plantjes met kennis en vakmanschap worden vermeerderd. Ook dit bedrijf is een familiebedrijf met de tweede generatie in aantocht.  MC Stolker exporteert niet alleen kant en klare producten, zij staan bekend om de levering van uitgangsmateriaal, halffabricaat en planten rechtstreeks uit de volle grond over heel Europa.


Vlasveld Tuintechnieken (Rijneveld 61)

2 Hectare traditioneel Boskoops tuinland, smal en lang, maar wel nieuw ingericht volgens moderne teelt methoden met in het voorjaar en zomer meer dan 20.000 solitair hydrangea paniculata in vele nieuwe soorten. In het najaar en de winter richt Vlasveld zich meer op het snijgroen, waaronder Skimmia, Pieris, Corylus(kronkelhazelaar). Hiervoor hebben zij speciale sorteermachines waar tijdens de Open Kwekerijdag demonstraties worden gegeven.


Plantentuin Esveld (Rijneveld 72)

Plantentuin Esveld behoeft voor de liefhebber misschien geen uitleg meer. Met meer dan 11.000 soorten planten en struiken  en bomen en vele plantcollecties waaronder een Aceretum is deze kwekerij annex tuincentrum uniek in de wereld. Vanaf deze plek kan tijdens de Open Kwekerijdag ook een boottocht naar de andere bedrijven worden gemaakt.

Onderdeel van Plantentuin Esveld is Yume koffie en theehuis. Hier staat de derde generatie van Gelderen aan het stuur. Met dezelfde passie als die van het tuincentrum en kwekerij wordt hier heerlijk gebak met vele smaken koffie en thee gereserveerd en kan ook een bijzondere lunch worden gebruikt.


Joh. Stolwijk & Zn. (Rijneveld 71)

Dit is een echt familiebedrijf met inmiddels de vierde generatie in aantocht. Joh. Stolwijk & Zn is een kwekerij/handelsbedrijf met export op hoofdzakelijk Duitsland. Persoonlijk contact staat bij hun hoog in het vaandel. Zo reizen inmiddels ook de zoons Duitsland af om een groot assortiment tuinplanten en bomen te verkopen. Joh. Stolwijk is verder gespecificeerd in grote maten bijzondere planten en struiken. Hiermee winnen zij ook regelmatig prijzen op (intern.) vakbeurzen.


Nederhoff Plant (Rijneveld 95)

Nederhoff-Plant is een internationale groothandel in tuinplanten. Zij zijn gespecialiseerd in de import van een groot assortiment bomen en planten vanuit geheel Europa. Deze showtuin met planten en bomen is een lust om door heen te wandelen. Hier vinden we grote solitair planten en struiken vanuit heel Europa die dat heerlijke vakantiegevoel brengen. De planten staan of in bloei en zijn groenblijvend er is voor ieder wat wils. De kwekerij van Nederhoff plant ligt op een andere locatie in Boskoop, maar medewerkers zijn wel aanwezig om vragen te beantwoorden en uitleg te geven.


En diverse presentaties en bedrijven

Op deze adressen presenteren zich nog diverse andere bedrijven. Adviseurs, toeleveranciers, onderwijs, imkers, makelaars, uitzendbureaus, verzekering, banken, veiling, waterschap, Greenport etc etc. alles is nodig om de sector te laten bloeien. Aangevuld met onder andere catering, muziek, spelen voor kinderen en de plantendokter.