Veel leuke extra activiteiten!

De Jong Plant

Dit is het centrale bedrijf op de Open Kwekerijdag: extra veel standjes én het CarriérePlein. Op de kwekerij zelf veel techniek met onder andere een uitzetrobot. U kunt stemmen welk nieuw Hortensiasoort u het mooist vindt. Stap in de vrachtauto, of probeer de ringsteekbaan. Op het plein staan de ‘Mobiele tuinen From Boskoop’. Binnen is gratis koffie beschikbaar en voor de stevige trek treft u op het plein de patatkraam aan.

WTM de Boer

De Boer kweekt grootschalig bodembedekkers, heesters en andere planten. Een prachtige kwekerij, in volle werking. Maak vandaag zelf een stekje, verdwaal in het kistendoolhof of probeer de kraan te bedienen. De imker is aanwezig, en er kan uitgesprongen worden op het springkussen.

Robert Wijsman Boomkwekerij

Kweker van Hebe, Lavandel, Heide en Coniferen. U ziet hier een pot- en afstrooimachine in werking en ziet u hoe het enten en zetten van planten in zijn werk gaat. Er staat ook een springkussen!

Mastop Totaal Techniek

Mastop toont wat het met water en elektriciteit doet op kwekerijen, maar ook bij andere bedrijven én woonhuizen. Denk ook aan zonne-energie, groene wanden en beregening. Vandaag kun je diverse dingen zelf doen bij Mastop.

Van der Starre

Van der Starre kweekt veel klimplanten, maar ook andere producten als fruitplanten. U bezoekt een bedrijf waar ook vandaag gewoon druk gewerkt wordt. Zo ziet u de ‘stoksteekmachine’ in werking. Vandaag kunt u het blokkenspel spelen.