OPEN KWEKERIJDAG

Greenport boskoop

Op de Open Kwekerijdag in Boskoop kun je kennis maken met de boomkwekerij. Deze dag wordt al tien jaar georganiseerd en trekt jaarlijks duizenden belangstellenden. Op circa tien bedrijven ontdekken bezoekers alles over het telen van bomen, heesters en vaste planten.

Op de Open Kwekerijdag in Hazerswoude-Dorp kun je kennis maken met de boomkwekerij. Deze dag wordt al dertien jaar georganiseerd en trekt jaarlijks duizenden belangstellenden. Op zeven bedrijven ontdekken bezoekers alles over het telen van bomen, heesters en vaste planten.

Boomkwekerij N. van Tol is voornamelijk gericht op de kweek van Portugese Laurier (Prunus lus. ‘Angustifolia’). Inmiddels is Erik van Tol de derde generatie. Hierbij kan Erik putten uit ruim 100 jaar ervaring, passie en kennis.

Boomkwekerij J. G. Noordam kweekt een breed assortiment tuinplanten, waaronder Cytisus (brem), Salix (wilg), Picea (spar) en Lavandula (lavendel).

Boomkwekerij Richard Dorst kweekt met meer dan 30 jaar ervaring en een enorme hoeveelheid kennis onder andere klimplanten, klein fruit, heesters en bamboe. Deze Open Kwekerijdag is de klimplantenkwekerij geopend voor het publiek.

Koos Buitenhuis kweekt onder andere Coniferen, Buxus, Berberis, Euonymus, Lavendel en verschillende haagconcepten. Het familiebedrijf is in 1972 opgericht door Koos Buitenhuis. Inmiddels heeft hij het stokje overgedragen aan zoon Henry.

De Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen (KVBC) houdt zich bezig met productassortiment. Nieuwe rassen worden gekeurd en de organisatie helpt haar leden bij het maken van keuzes in het sortiment.

Boomkwekerij B. Wansinck (Burg. Smitweg 88)

Boomkwekerij B. Wansinck is gespecialiseerd in het kweken van Buxus en Ilex crenata in verschillende vormen zoals bollen, piramiden etc.

De Groene Kathedraal (nr. 21)

De Groene Kathedraal is een prachtige wandeltuin midden tussen de kwekers. Op de open plaats staat een Groene Kathedraal. Het geraamte is van staal met glas-in-lood raampjes om de Kathedraal groeien planten.

D.A.H. Verhoef (nr. 26)

D.A.H. Verhoef is kweker van snijtak Ilex verticillata. Deze Open Kwekerijdag bent u van harte welkom om te komen kijken op deze kwekerij.